Карнавал на Кипре

Το καρναβάλι προυπήρχε από την εποχή του Μεσαίωνα και τη Βενετική περίοδο. (Карнавал существовал ранее с эпохи Средневековья и Венецианского периода.)

Είναι μια παραδοσιακή γιορτή που γιορτάζεται σε όλη την Κύπρο τα τελευταία εκατό χρόνια. (Это традиционный праздник, который отмечается на всей территории Кипра последние сто лет.)

Έχει σχέση με τα αρχαία Διονύσια, που γίνονταν οι δραματικοί αγώνες των τριών κορυφαίων τραγικών ποιητών Αισχύλου, Σοφοκλή και ο Ευριπίδη, προς τιμήν του θεού Διόνυσο του Θεού του γλεντιού και της διασκέδασης. (Карнавал связан с праздником Диониссии, где проводились представления трёх крупнейших драмматических поэтов – Эсхила, Софокла и Эврипида в честь бога празднеств и развлечений Диониса.)

Οι ηθοποιοί της αρχαιότητας φορούσαν μάσκες κατά την παραστάση των τραγωδιών και κωμωδιών τους. (В древности актеры надевали маски во время своих драмматических и комедийных представлений.)

Η λέξη «καρναβάλι» έχει Γαλλικη και Ιταλική προέλευση και σημαίνει το τέλος της κρεατοφαγίας. (Слово “карнавал” имеет французское и итальянское происхождение и означает окончание мясоедения.)

Τα καρναβάλια αποτελούν την εισαγωγή στην περίοδο της νηστείας και προετοιμασίας για το Πάσχα. (Карнавал предшествует началу поста и подготовке к Пасхе.)

Επίσης το Καρναβάλι λέγεται «Απόκριες». (Также карнавал называется “Апокриес”) (аналог масленицы)

Διοργανώνεται η παιδιακή και η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών, ντόπιων και ξένων. (Проводятся детские и взрослые парадные шествия с участием тысяч празднующих, как местных, так и приезжих.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *